IATA peste ce am dat astazi rasfoind internetul
Puteti incerca si voi
Coaja de bananã vindecã psoriazisul
Potrivit ultimelor statistici, banana coaptã este preferata de majoritatea locuitorilor globului. Nu este doar savuroasa, ci si benefica pentru sãnãtate si frumuseþe.
Bananele sunt fructe bogate în vitaminele B, C si E, în calciu si magneziu, dar contin glucide în proportie de 20%, deci reprezinta un aliment hranitor si energizant pentru organism.
Calmant eficient
Fructul contine serotonina, cunoscuta pentru actiunea sa împotriva stresului. În plus, substantele pe care le contine banana diminueaza oboseala, favorizeaza asimilarea zaharurilor si neutralizeaza acizii nocivi care perturba digestia. Un mare avantaj al acestui fruct gustos este ca poate fi consumat în stare naturala tot timpul anului, fara a necesita operatiuni pregatitoare (spalare, curatare cu cutitul, taiere etc.).
Nu mânca banane galbene
Este contraindicat consumul fructelor verzi sau al celor galben pal pentru ca acestea contin amidon, care provoaca indigestii. Cea mai sanatoasa banana este cea cu coaja punctata usor cu maro. Este indicat sa le pastrezi la o temperatura de 12 grade C sau peste, în niciun caz în frigider, unde se înnegresc.
Banana are mai multe calorii decât orice alt fruct (100 calorii la 100 g), deci nu este indicata în curele de slabire. Pentru ca taie foamea, poate fi inclusa iin diete, iinsa cu moderatie.
Tratament pentru psoriazis
Psoriazisul este o boala de piele care se manifesta prin aparitia, în anumite zone ale corpului, a unor pete rosiatice, acoperite de cruste. O alifie preparata din coaja de banane poate face minuni pentru tratarea durerilor si iritatiilor provocate de psoriazis. Astfel, sunt mentionate cazuri de vindecare a psoriazisului prin aplicarea zilnica de coji de banana pe zonele afectate.
O posibila explicatie a acestui efect ar putea fi continutul de acizi grasi specifici al cojii de banana. Tratamentul se poate efectua cu o alifie preparata din coaja bananei, dar se poate aplica chiar coaja fructului pe zona afectata, timp de o ora, de mai multe ori pe zi. Un astfel de tratament dureaza 45 de zile, dupa care petele dispar.
Articol scris de Andreea Arbore
sâmbătă, 5 septembrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu