sâmbătă, 29 august 2009

opinie pacient Deniplant

Ce faceti in situatii de criza?
M-am gandit la situatii de criza: Ce as face daca....

1. ...imi scade rezerva de ceai si posta romana intarzie sa-mi aduca coletul?
* as pastra ultimele plicuri cu ceai, sa spunem 7; as refierbe in prima zi 3 dintre ele, si in fiecare urmatoare zi de intarziere as mai adauga cate unul sau doua in functie de cat de repede e rezolvabila criza. Cu lamai ca la carte, desigur. Nu este o solutie exceptionala dar decat intrerupere tot e ceva.

2. ...dintr-un motiv sau altul exista o zi in care sub nicio forma sa nu imi pot face ceaiul?
* l-as lua la termos. Un ceai de plante "tine" 24 de ore indiferent de anotimp. Daca este racit imediat dupa fierbere la 4 grade celsius si este pastrat intre 2-6 grade celsius, se mentine in parametri inca 24 de ore (termos sau lada frigorifica simpla) sau 48 de ore (frigider sau lada frigorifica alimentata cu curent). Daca este indulcit cu miere, care este un excelent bactericid natural, se mai castiga 24 de ore la "termenul de valabilitate". Nu este o solutie exceptionala dar decat intrerupere tot e ceva. Indiferent ce se intampla, un ceai mai vechi de 72 de ore indiferent de grija pentru conservarea lui nu mai poate fi privit ca o solutie, cred.

3. ...trebuie sa calatoresc mai mult de 48 de ore si solutia 2. nu este satisfacatoare?
* as lua un termos metalic, un cutit si un fierbator [daca nu ai curent electric {excursii montane / delta / pustietati} exista lemne, totul e sa vrei; solutia este ibric + bricheta + cutit]. Cu fierbatorul se poate face ceaiul direct in termosul metalic la orice hotel si oriunde ai fi, e imposibil sa nu gasesti intelegere si ajutor daca stii sa casti gura sa rogi sa ti se permita sa faci un ceai.

Dupa cum spuneam, totul e sa VREI si sa iti doresti.

*PROVOCARE*
Va tot aud pe multi ca spuneti "a trebuit sa intrerup tratamentul." Va provoc sa descrieti, din propria voastra experienta, situatii in care a fost IMPOSIBIL sa beti ceaiul si ati fost NEVOITI sa intrerupeti tratamentul pentru o perioada mai lunga sau mai scurta de timp. Sper ca toti sa ma ajutati sa cautam solutii ca sa minimizam impactul acestor situatii. Vreti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu